Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dobre słuchawki / Karta dzwiękowa

FafelWafel

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupilem ostatnio nowego PC i brakuje mi tylko słuchawek.

1. Doradźcie mi czy lepiej kupic słuchawki z "firmową" kartą dzwiękową, czyli te 7.1, czy lepiej kupić słuchawki na jacku i podpiąć je do zewnętrznej karty dzwiękowej.

2. Jakie polecacie słuchawy i karty dzwiękowe

//Edit

Mogę przeznaczyć na słuchawki / kartę dzwiękową 700zł

Sluchawki mogą być bez mikrofonu(nie muszą)

Opublikowano

Prodigy cube to świetna dźwiękowka, ze słuchawek możesz rozważyć np takstar pro 80, choć praktycznie to to samo co wspomniane wcześniej hyperxy

i5 4460 - Gigabyte GTX 970 4GB - SSD Transcend 370 128GB - GoodRam 2x4GB 1600MHz CL9 - ASRock H81M-VG4 R2.0 - Chieftec 450W - Zalman T3

Zowie EC1-A - Zowie G-SR - Razer BlackWidow 2014 Tournament Edition - HyperX Cloud 1 - Audiotrak Prodigy Cube - LG 24GM77 144Hz

Opublikowano

To moja subiektywna lista najlepszych kart i słuchawek w cenie w której szukasz:

Karty/DAC:

• FiiO E10K Olympus2
  • Audiotrak Prodigy Cube Black Edition
  • NUFORCE UDAC-3
  • Audiotrak Prodigy HD2 Advance DE

Słuchawki:

• HyperX Cloud
  • ATH M40X
  • takstar pro80v2 (to samo co hyperx cloud)

Jak prekroczysz budżet albo znajdziesz używane w dobrym stanie to:

• Brainwavz HM5
  • DT880 pro 250 Ohm
  • ATH M50X
  • AIM SC808
  • AIM SC8000 (niemal nie do zdobycia, dźwięk wyśmienity, porównywalny z kartami za 300-400 i więcej)

Powinno Ci pomóc. Jak masz pytania to śmiało pytaj. Jakieś mikrofony też mogę polecić.

Opublikowano

@qiuas

Mam w kompie tę płytę główną https://www.morele.net/plyta-glowna-msi-z170a-gaming-m3-z170-ddr4-sata3-usb-3-1-atx-7978-001r-768604/

Chce poprostu żeby było mnie dobrze słychać na TSie, bez żadnych szumów, albo dziwnie brzmiącego głosu. Słuchawek z  7.1 nie chce bo według mnie to trash.

Jeszcze jedno pytanie lepiej karta dzwiękowa zewnętrzna czy wewnętrzna? czym się różni?

Opublikowano

@qiuas

Mam w kompie tę płytę główną https://www.morele.net/plyta-glowna-msi-z170a-gaming-m3-z170-ddr4-sata3-usb-3-1-atx-7978-001r-768604/

Chce poprostu żeby było mnie dobrze słychać na TSie, bez żadnych szumów, albo dziwnie brzmiącego głosu. Słuchawek z  7.1 nie chce bo według mnie to trash.

Jeszcze jedno pytanie lepiej karta dzwiękowa zewnętrzna czy wewnętrzna? czym się różni?

Do droższych słuchawek 300-400+ to polecam już jakąś lepszą kartę albo DAC bo inaczej się marnują.

Zewnętrzna, a wewnętrzna różni się tym, że jedna jest wewnętrzna, a druga zewnętrzna... ale polecam zewnętrzne by wyeliminować odgłosy z komputera (jakoś nazywało się to profesjonalnie ale mniej więcej wytłumaczyłem, czego dobrym przykładem jest integra w której buczy i szumi).

Z tańszych rzeczy to jeszcze jest Maya U5 ale ja bym dołożył do jakiejś lepszej bo różnica jest znacząca, a przyda się to szczególnie gdy wybierzesz słuchawki z 250Ohm albo więcej które są bardzo ciężkie w napędzeniu. Integra sobie nie poradzi, słaba karta też nie ale taki Audiotrak albo NuForce już tak. Oczywiście na integrze będą grały ale bardzo słabo bo ma za małą moc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...